anna_crott_top

Regisseur

Het mooie van regisseren is het kunnen maken van een voorstelling, het maken van prachtige rollen,mooie beelden, scène’s, echt letterlijk de regie in handen te hebben.
Anna is als regisseur zeer toegewijd aan haar opdracht en de spelers. Ze geeft mensen de ruimte maar ook vorm en structuur, ze is zeer betrokken en weet daardoor een hoge kwaliteit te bereiken.

In het eindproduct is de persoonlijke bijdrage van de spelers altijd goed herkenbaar.
Haar voorstellingen zijn bijzondere parels van een lach en een traan.
“ Het leven is een schouwtoneel ieder speelt erin en krijgt zijn deel “
Joost van den Vondel
Bedrijscabaret
Steeds meer gaan bedrijven de toegevoegde van een eigen bedrijfscabaret of -musical zien. Ze maken zelf een cabaret of musical vanuit de thema’s van het bedrijf of ze kiezen voor een vast concept.
De première is in het theater, de bedrijfsmedewerkers zijn het publiek. Gebleken is dat dit een uniek en ontroerend concept is, het gaat regelrecht je hart in, want het is een ”van ons gevoel“. Alle talenten worden verzameld op het gebied van senario, decor, kostuum, schminck, zang, muziek, dans en acteren.
De regisseur is hierbij de professional van buiten af.
De voorbereidingsperiode kan een heel seizoen zijn 1 keer per week, of een kortere periode 2 tot 3 dagen per week, al naar gelang de duur van het stuk en de specifieke vraag.
Een geweldig concept dat niet alleen heel veel plezier geeft aan de deelnemer maar ook een ontlading vormt voor de gehele organisatie.
Professioneel theater
De basis van Anna ligt in het professioneel theater, daar is haar carrière begonnen in een stuk van Wim T. Schipper, Sans Rancune en daar gaat ze de laatste jaren steeds weer meer naar terug verlangen.
Daarom wordt ze steeds vaker gevraagd regieadvies te geven aan professionals en dan vooral gericht op, tempo, ritme, vormgeving, enscenering en samenspel.
Met als grote uitschieter Boemerang van Ilonka Ory Die de publieksprijs heeft gewonnen in 2010 voor nieuw talent .
“De liefde die we geven is de enige die we houden”
Elbert Hubbard 1859 -1915
Amateurvoorstellingen
Anna heeft al 18 jaar ervaring met amateur regie en heeft veel verschillende stukken geregisseerd met als hoogtepunten De Storm van Shakespeare, Baileys vermaak (eigen senario) en 8 vrouwen van Robert Thomas.

‘’Ze maakten met z’n allen van een op zich lastig stuk een buitengewoon attractieve voorstelling. Amusant, geestig, verrassend en een lust voor het oog. Sterke troeven waren de speelse en fantasierijke vormgeving en de zorgvuldige enscenering. Regisseur Crott heeft met haar team en technische ploeg een pareltje toegevoegd aan het Zaanse amateurtoneel’’. Bron: Saskia Nassenstein.

Amateurs zijn betrokken, open, hebben veel plezier in hun hobby en meestal een hechte groepsband. Veel amateurverenigingen staan open voor experimenten en het maken van vrijde producties, anderen willen bestaande stukken blijven spelen. Maar alle groepen waar wij mee werken hebben een professioneel niveau.
In alle groepen is er liefde en plezier voor muziek, dans en toneelspel.
Korte films
Samen met een camera man-vrouw en editer maken wij korte films, documentaires. Deze zijn alleen voor intern gebruik voor bedrijven, scholen en instellingen. Meestal maken we samen het script en de medewerkers spelen zelf de hoofdrol.
Een geslaagd project was”Klas 2M de film” een film gemaakt met 2e jaars leerlingen van een VMBO school, waarbij zowel directie als docenten met een andere blik naar hun organisatie gingen kijken.
“Alle aanwezigen waren onder de indruk van de werkwijze en het eindproduct
Men complimenteerde Anna met haar filmproject en bedankte haar voor de heldere en inspirerende presentatie“